Logo InterSoBa

Zápisky týmů

Kačenky do vany

Intersobu se náš tým účastnil už podruhé, ale přesto nemůžeme úplně jednoznačně říct, že jsme věděli, do čeho jdeme a co nás čeká. Na první překvapení jsme narazili už při zahájení. Fakt, že letos nebude Intersob probíhat v ulicích města ale jen na fakultě informatiky nás zarazil – měli jsme strach, aby to nakonec nebylo moc jednoduché a tak trochu nuda. Zpětně už můžu s klidem říct, že naše obavy byly absolutně zbytečné, jeden by nevěřil, jak je provázanost jednotlivých pater a budov fakulty nečekaná a často i překvapivě důmyslná.

Charakter úkolů nás vzhledem k tomu, že pořadatelé jsou z řad matematiků, fyziků, informatiků a ekologů, nijak nezaskočil, s konkrétními zadáními už to bylo horší. Jen namátkou vyberu skládání diodového blikače z mrňavých a pro nás až příliš podobně vypadajících součástek nebo stavění jeřábu z kostek Chevy, který se nám přesně v momentu, kdy jsme se přihlásili o změření a ohodnocení, celý převrátil. A co teprve zarážení rúzných mincí do brambory ve snaze z ní vytáhnout alespoň jeden jediný volt. Z ekologicky zaměřených úkolů nás pobavily textové hádanky, které velmi nenáročnou a čtivou formou popisovaly život některých druhů rostlin. Fyzicky nás nejvíc vyčerpala mezihra – lovení zvířat a potravin v Lužánkách, své namožené svaly naprosto neulovitelné Slepici už asi nikdy neodpustíme. :)

Celkově můžeme letošní interdisciplinární soutěžení označit jako velmi povedené a hlavně ohromně zábavné, protože se ani nedá spočítat, jak moc jsme se během plnění úkolu nasmáli.

Za tým Kačenky do vany Karolína Š.

Mejťáci z toho ven

Dobrá atmosféra, kvalitní organizace, spousta zábavy a nových zkušeností. Spokojenost.

Ti, co mají metro

Letos jsme se Intersoba zúčastnili poprvé, ale již jsme částečně od spolužáků ze školy věděli, do čeho jdeme. Tato soutěž nás ohromně bavila :), nic na tom neměnilo ani to, že jelikož nejsme brňáci, tak jsme museli vstávat kolem třičtvrtě na pět, abychom vůbec začátek bez obtíží stihli.

Kolem půl desáté jsme pak mezi prvními dorazili na fakultu a jen s malým zděšením sledovali, co za „obry“ to prochází dveřmi do promítacího sálu :). Nakonec jsme tam očividně byli jedni z nejmladších. To nám však nemohlo zabránit pustit se do úkolů se stejnou vervou.

Úkol šel za úkolem a s potěšením jsme sledovali, jak se v tabulce držíme stále kolem lepší poloviny. Poté, co jsme se proběhali v Lužánkách, už jsme jen dodělali pár chybějících úkolů a s napětím jsme sledovali, kde nakonec skončíme, po mnohých úpravách bodů z Lovu. Nakonec jsme se umístili na 17místě, což považujeme na naší první návštěvě této skvělé soutěže za úspěch. A příští rok se na nás rozhodně opět můžete těšit :).

Tedy: zázemí i úkoly bezvadný, pořadatelé skvělí, soutěž dobře časově rozvržena, že se dalo víceméně vše stihnout, prostě všeobecná spokojenost a výborný zážitek…